Mesaje de felicitare și de susținere

Mesaje de felicitare și de susținere

La sfârșitul săptămânii trecute și la începutul săptămânii curente, președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, a adresat, cu ocazia a trei date importante, mesaje de felicitare și de susținere.


Ziua Drapelului de Stat
Anual, la 27 aprilie, este sărbătorită Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova.
Atribut şi simbol oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova, Drapelul de Stat – Tricolorul, a ajuns la aniversarea a 31 de ani.
Cele trei culori – roșu, galben și albastru – reprezintă atât trecutul glorios al poporului nostru, tradiţiile şi istoria, cât și aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova. Tricolorul este și un simbol care ne unește pe noi toți în jurul valorilor democrației și libertății.
Stimați cetățeni,
Cu această ocazie, vă aducem cele mai sincere urări de bine, dorindu-vă prosperitate și bunăstare.
Vă îndemnăm să arborăm cu mândrie și să onorăm Drapelul și Stema de Stat ale Republicii Moldova!

35 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl
Luni, 26 aprilie, s-au împlinit 35 de ani de la producerea dezastrului de la Cernobîl, cea mai mare catastrofă nucleară din toate timpurile.
În această zi tristă, ne amintim de o perioadă grea care a marcat omenirea și îi comemorăm pe cei care au salvat lumea de la o catastrofă nucleară.
Accidentul nuclear de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986, este un exemplu care nu poate fi uitat.
Constatăm cu regret că acea tragedie a provocat pierderi umane similare războaielor. Operațiunea de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl a fost menită să reducă gradul de contaminare radioactivă. Oamenii care au participat la acele operații au fost și rămân eroi.
E greu de apreciat la justa valoare sacrificiul „lichidatorilor” consecințelor avariei de la Cernobîl. În schimb, putem afirma cu certitudine că fiecare dintre aceștia au salvat mii de alte vieți.
Dragi veterani ai lichidării consecințelor accidentului de la Cernobîl,
Apreciem sacrificiul Dvs. și conștientizăm că ați primit lovitura pentru noi toți. Sacrificiul Dvs. nu a fost în zadar și dovadă sunt generațiile de tineri, adolescenți și copii sănătoși.
Adresez sincere mulțumiri, însoțite de întreaga mea apreciere pentru faptele de eroism și spiritul de sacrificiu ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor
Sărbătoarea din 23 aprilie, când se marchează și Ziua profesională a Bibliotecarului, este o oportunitate de a evidenția atât importanța lecturii, a artei, culturii și a bibliotecii în societate, cât și aprecierea la justa valoare a rolului cărții, ca temelie a educației, comunicării și vieții sociale.
Aducem sincere felicitări bibliotecarilor, precum și tuturor celor îndrăgostiți de carte.
Să aveţi parte de realizări frumoase, împliniri în munca pe care o depuneţi în slujba cărţii, motivaţii pentru performanţe şi perfecţionare.
Vă dorim din tot sufletul să fiţi plini de energie, cutezanţă, răbdare, echilibru şi tenacitate.

You May Have Missed