Două trasee din sudul țării în curs de reabilitare

Două trasee din sudul țării în curs de reabilitare

Două trasee din sudul țării sunt reabilitate în proporție de 65% şi 23%. Este vorba despre lucrările de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești, divizate în 2 secțiuni, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis presei, proiectul prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, care traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia și construcția a 31,1 km de drum nou a secțiunii doi, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia, Burlăceni din raionul Cahul și orașul Vulcănești din UTA Găgăuzia. 

Contractul încheiat pentru reabilitarea tronsoanelor, cu compania LLC Automagistral Pivden, include și lucrări de construcție a 11 poduri și peste 120 de podețe, amenajarea acceselor, restabilirea iluminatului stradal, instalarea a peste 1.600 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier. 

Costul total al lucrărilor de reparație și construcție a drumului național M3, ce duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, constituie circa 30 milioane de euro, bani acordați din fondurile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în cadrul Programului din Sectorul Drumurilor.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed