„Pregătirea pentru concurs este o operă niciodată încheiată și care implică multă răbdare, tact şi măiestrie pedagogică”. Află învingătorii concursului raional „Pedagogul anului” din Cimișlia

„Pregătirea pentru concurs este o operă niciodată încheiată și care implică multă răbdare, tact şi măiestrie pedagogică”. Află învingătorii concursului raional „Pedagogul anului” din Cimișlia

Anual, în Cimișlia se organizează concursul raional „Pedagogul Anului” care are drept scop sporirea prestigiului profesiei de pedagog și stimularea activităţii creative, motivarea cadrului didactic pentru autoformare şi perfecţionare continuă.

La etapa raională a Concursului au fost înaintate 5 cadre didactice, care au concurat pentru categoriile: „Învăţătorul Anului” – 2 nominații și „Profesorul Anului” – 3nominații. Concursul a fost alcătuit din 3 etape care s-au desfășurat în format online:
– O activitate didactică în propria clasă, pentru învățători, la o disciplină necunoscută și profesorii au susținut demersul didactic în clasă necunoscută, urmată de autoevaluare.
– Tema pentru acasă :discurs „În numele viitorului”.
– Susținerea unei probe orale timp de 5 minute – „Inteligență profesională”.

„Cadrele didactice, care au participat la acest concurs, și-au asumat o responsabilitate mare, deoarece pregătirea pentru concurs este o operă niciodată încheiată și care implică multă răbdare, tact şi măiestrie pedagogică, creativitate, pasiune și dăruire profesională.” a menționat Consiliul Raional Cimișlia într-o postare pe Fcebook.

În urma unor analizări, Comisia Raională a decis de a declara învingători în concursul „Pedagogul Anului”, ediția 2021, după cum urmează:

  • Locul I – Aramă Ana, învățătoare, L.T.„M.Eminescu”, or.Cimișlia;
  • Mențiune – Popovici Svetlana, învățătoare, GM Cenac.

    La treapta „Profesorul Anului”:
  • Locul I – Negrub Angela, profesoară de limba și literatura română, LIS Lipoveni;
  • Locul II – Grosu Dumitrița, profesoară de educația plastică, GM Gradiște;
  • Locul III – Javgureanu Tamara, profesoară de geografie, GM Cenac.
    Într-o postare pe Facebook, Consiliul Raional Cimișlia a adus un mesaj de mulțumire și felicitare pentru pedagogi – „Prin acest concurs dorim să le oferim tuturor participanţilor recunoaştere, să atragem atenţia asupra unor aspecte pozitive ale educaţiei şi să impulsionăm competiţia şi creativitatea în sistemul educaţional. Dorim tuturor cadrelor didactice inspiraţie, tărie de caracter, recunoştinţă sinceră din partea discipolilor, împlinire personală şi profesională. Deținătorilor de titluri le dorim mult succes, să ne reprezinte raionul cu bine la concursul „Pedagogul Anului 2021”, etapa republicană.”

    Autoare: Nicoleta Lisevici

You May Have Missed