Urmași destoinici ai lui Mihail Timotin și-au demonstrat măiestria pe covor

Urmași destoinici ai lui Mihail Timotin și-au demonstrat măiestria pe covor

Ediția ordinară, din sâmbăta trecută, a tradiționalului turneu național la lupta de stil liber în memoria lui Mihail Timotin, maestru al sportului la această probă, fost antrenor la Școala sportivă din orașul Cimișlia, a fost dominată autoritar de către gazde. În clasamentul general pe echipe, luptătorii din acest raion au ocupat primul loc atât la competițiile rezervate băieților, cât și la cele cu participarea fetelor.

Amintiri despre regretatul luptător
În cadrul deschiderii oficiale a întrecerilor de la Cimișlia, au fost rostite mai multe cuvinte de recunoștință la adresa celui care a fost Mihail Timotin: un luptător înnăscut, multiplu campion al Republicii Moldova și premiant al multor competiții internaționale de cele mai înalte ranguri, dar și un antrenor talentat, care a crescut și a educat sportivi de certă valoare.
Cu amintiri calde despre el au venit în fața celor prezenți Gheorghe Bezer, directorul Școlii sportive din orașul Cimișlia, și Ghenadie Grosu, vicepreședinte al acestui raion.
Numeroasa asistență a cinstit, printr-un moment de reculegere, memoria lui Mihail Timotin, fotografia căruia a fost plasată pe masa principală a organizatorilor turneului.

O largă reprezentare
Competițiile din acest an s-au bucurat de o popularitate deosebită în rândurile celor care practică luptele libere, la ele participând peste 200 de sportivi din cele mai diferite colțuri ale țării noastre.
Aceștia au făcut parte din patru echipe repezentând raionul Cimișlia (orașul, satul Batâr, comuna Lipoveni și localitatea Satul Nou), din două formații de la Chișinău (Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și Clubul „Olimpia”), câte o reprezentativă de la Strășeni, Comrat, Congaz, Hâncești, Basarabeasca, Ceadâr-Lunga, Anenii Noi, Ungheni, Briceni, Leova și Taraclia.

La băieți – 14 categorii de greutate
La întrecerile masculine au fost stabilite 14 categorii de greutate. Campioni au devenit: 27 de kilograme (luptătorii născuți în anul 2011) – Nicolae Sofronovici din raionul Cimișlia; 27 de kilograme (sportivii născuți în anul 2010) – Victor Veveriță din același raion; 29 de kilograme – Ion Rusu de la Hâncești; 30 de kilograme – Victor Vdovîi de la Chișinău; 33 de kilograme – Alexei Îndoitu din același municipiu; 42 de kilograme – Lilian Perciun din raionul Cimișlia; 43 de kilograme – Ivan Pîslari de la Taraclia; 44 de kilograme – Mihail Jechiu de la Lipoveni, Cimișlia; 50 de kilograme – Ion Berghi din Chișinău; 55 de kilograme – Vadim Gorodețchi de la Cimișlia; 60 de kilograme – Ionuț Bodișteanu din raionul Hâncești; 70 de kilograme – Ștefan Cibotaru din raionul Cimișlia;80 de kilograme – Nicolae Cecati din același raion; 90 de kilograme – Nicolae Lesnicov din orașul Cimișlia.
Clasamentul general pe echipe a fost dominat de luptătorii din raionul Cimișlia. Pe treapta a doua a podiumului de premiere au urcat chișinăuenii. Locul trei a revenit formației din raionul Hâncești.

Campioanele la fete
Întrecerile feminine s-au desfășurat în patru cântare. Locurile întâi au fost ocupate, respectiv: cântarul de 31 de kilograme – Margareta Lisița de la Taraclia; 32 de kilograme – Olga Popova din aceeași localitate; 38 de kilograme – Ana Lidia Ungureanu din raionul Basarabeasca; 55 de kilograme – Loredana Vizitiu de la Strășeni.
Învingătoare în clasamentul general pe echipe au devenit luptătoarele din raionul Cimișlia. Locul doi a fost atribuit reprezentativei de la Taraclia. Ultimul loc premiant a fost ocupat de formația din raionul Strășeni.

Mulțumiri aduse sponsorilor
La buna desfășurare a memorialului „Mihail Timotin” și-au adus contribuția mai mulți sponsori, printre care s-au numărat: feciorii acestuia, Andrian și Dumitru Timotin, Primăria orașului Cimișlia, persoanele fizice Ion Matei, Vladimir Aramă, Rostislav Fedorenco, Serghei Tcacenco, Dumitru Losețchi și Gheorghe Cîrlan.
Administrația Școlii sportive din orașul Cimișlia le exprimă mulțumiri pentru mărinimia de care au dat dovadă.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed