Linia electrică Vulcănești-Chișinău va fi declarată utilitate publică de interes național

Linia electrică Vulcănești-Chișinău va fi declarată utilitate publică de interes național

Parlamentul a aprobat, la 31 martie anul curent, proiectul privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) de 400 kV de transport al energiei electrice Vulcănești-Chișinău, comunică MOLDPRES.
Documentul stabilește mecanismul de soluționare a reclamațiilor privind asigurarea și monitorizarea impactului de mediu și social al lucrărilor planificate.
Guvernul va demara procedura de achiziție a terenurilor necesare și va aloca resurse financiare în vederea elaborării și implementării Planului de acțiuni privind strămutarea și compensarea daunelor pentru exproprierea permanentă și temporară a acestora. Plățile pentru despăgubirea persoanelor afectate de procedurile de expropriere sunt estimate la 20 de milioane de lei.
Lucrările de construcție vor fi efectuate în cadrul Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza I”. Bugetul total al acestora va constituie 260 de milioane de euro, pentru o perioadă de patru ani.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed