O autospecială oferită de Uniunea Europeană

O autospecială oferită de Uniunea Europeană

5.500 de gospodării din municipiul Cahul și din zonele învecinate beneficiază de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere. Acest lucru a devenit posibil grație unei autospeciale, în valoare de 64 de mii de euro, oferită de Uniunea Europeană prin programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Regională Sud, noua autospecială asigură un grad sporit de compactare a deșeurilor și are condiții mari pentru securitatea și confortul operatorilor.
Stella Bădin, viceprimar al municipiului Cahul, a declarat că pentru acest oraș este o prioritare conlucrarea cu primăriile din zonă. „Ne dorim ca acest serviciu să ajungă la ușile tuturor cetățenilor”, a spus viceprimarul.
Iurie Arnaut, directorul Gospodăriei Comunal–Locative Cahul, ne-a informat că, în afară de centrul raional, servicii de colectare a deșeurilor menajere sunt prestate și populației din localitățile Crihana Veche, Roșu, Focșa și Cotihana.
„Oferim, în total, servicii pentru 5.500 de gospodării, iar acoperirea în municipiul Cahul este de 85%”, a comunicat Arnaut.
Uniunea Europeană a oferit, în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, o autospecială similară și municipiului Ungheni.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed