Șefa statului a anunțat rezultatele summitului Comunității Politice Europene

Șefa statului a anunțat rezultatele summitului Comunității Politice Europene

Președintele Maia Sandu a vorbit despre rezultatele summitului CPE, subliniind că evenimentul a confirmat că țara noastră nu este singură, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Europa a venit la noi acasă pe 1 iunie pentru a confirma că Moldova este importantă și are un loc în rândul țărilor puternice și libere ale lumii. Summitul CPE a pus Moldova în centrul Europei și a arătat lumii întregi că noi, moldovenii, putem face orice ne propunem”, a spus președintele.

Șefa statului a subliniat că, chiar dacă traversăm o perioadă plină de incertitudini, evenimentul, care a adus toată Europa în Moldova, ne-a arătat mai multe certitudini legate de țara noastră. „Am văzut că Moldova este un partener respectat de toate țările europene. Moldova este în siguranță alături de prietenii săi și nu este singură în fața greutăților. Țara noastră este tot mai conectată la spațiul european și beneficiază de sprijin concret pentru a face față crizei energetice. Moldova merge pe calea dezvoltării. Uniunea Europeană și partenerii europeni și-au reafirmat angajamentul de a ne sprijini în continuare pentru ca noi să putem îmbunătăți viața oamenilor”, a mai adăugat Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat că este nevoie de unitate ca să ne atingem obiectivul european propus: „Avem în față un drum clar, știm unde mergem – vrem să construim Moldova europeană acasă. Pentru a reuși, avem nevoie de unitate, de alegeri înțelepte și de multă muncă. Suntem pe drumul cel bun și sunt convinsă că vom reuși – am încredere în puterea noastră de a construi acasă Uniunea Europeană“.

Foto: Președinție