Summitul EPC: Mesaje de susținere pentru Moldova din partea mai multor lideri internaționali

Summitul EPC: Mesaje de susținere pentru Moldova din partea mai multor lideri internaționali

Au mai rămas zile numărate până la desfășurarea Summitului Comunității Politice Europene, atunci când țara noastră va fi vizitată de cca 50 de președinți, șefi de guverne și oficiali europeni. În ajun de eveniment, mai mulți lideri internaționali și-au reconfirmat susținerea pentru țara noastră printr-o serie de mesaje video.

Mark Rutte, prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos: „Sunt încântat să particip la Summitul Comunității Politice Europene în Moldova. Este o bună oportunitate de a discuta despre viitorul păcii, libertății și securității în Europa. Anul trecut ne-a reamintit că menținerea securității în Europa necesită un angajament continuu din partea noastră, a tuturor. Nimeni nu poate face asta singur și nimeni nu trebuie să o facă. Am demonstrat de ce suntem capabili atunci când suntem uniți. Și vom rămâne uniți. Moldova nu este singură.”
Leo Varadkar, prim-ministrul Republicii Irlanda: „Întâlnirea noastră din Chișinău va fi o oportunitate vitală pentru noi, în calitate de lideri, să discutăm despre provocările comune și, mai presus de toate, să le facem față împreună. Moldova este parte a familiei noastre europene și, cu siguranță, Moldova nu este singură.”
Kaja Kallas, prim-ministra Republicii Estonia: „Aștept cu nerăbdare să particip la Summitul Comunității Politice Europene în Moldova, unde vom discuta modul în care am putea lucra împreună pentru o securitate mai bună și pentru stabilitatea pe continentul european. Împreună, trebuie să sprijinim Moldova și să transmitem un mesaj puternic: Moldova nu este singură.”
Mai multe mesaje transmise de liderii europeni:
Robert Abela – https://www.facebook.com/reel/672309754762621
Robert Golob – https://www.facebook.com/reel/231626402927593
Alexander de Croo – https://www.facebook.com/reel/1060865498209399
Krišjānis Kariņš – https://www.facebook.com/reel/940205590547868
Petr Fiala – https://www.facebook.com/reel/217835374373081
Nikos Christodoulides – https://www.facebook.com/reel/800622561290922
Leo Varadkar – https://www.facebook.com/reel/1053638578954246

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.
Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.
Vedeți informații și noutăți despre Summitul Comunității Politice Europene 2023, care se va desfășura în Moldova, pe paginile oficiale ale evenimentului:
Facebook: www.facebook.com/epcmoldova
Instagram: www.instagram.com/epcmoldova
YouTube: www.youtube.com/epcmoldova
Twitter: www.twitter.com/epcmoldova

You May Have Missed