Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Summitul EPC este o confirmare că Moldova nu este singură și că are susținerea Europei”

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Summitul EPC este o confirmare că Moldova nu este singură și că are susținerea Europei”

„Moldova nu este singură și are susținerea Europei!” – asigurarea vine din partea cancelarului german, Olaf Scholz, care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene din data de 1 iunie, în țara noastră. Evenimentul va întruni 50 de președinți de stat, premieri și oficiali europeni, care vor discuta soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum pacea, securitatea și reziliența energetică. 

În mesajul său, oficialul german și-a reiterat sprijinul pentru țara noastră, accentuând că summitul va reuni marea familie europeană în Republica Moldova, iar țările care fac parte din EPC optează pentru cooperare pașnică, prosperitate economică, respectarea drepturilor omului și susținerea democrației. 

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație.  Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură.”

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Vedeți informații și noutăți despre Summitul Comunității Politice Europene 2023, care se va desfășura în Moldova, pe paginile oficiale ale evenimentului:

Facebook: www.facebook.com/epcmoldova

Instagram: www.instagram.com/epcmoldova

YouTube:  www.youtube.com/epcmoldova 

Twitter:      www.twitter.com/epcmoldova