La Selemet, Cimișlia, persoanele defavorizate beneficiază de servicii sociale de calitate

La Selemet, Cimișlia, persoanele defavorizate beneficiază de servicii sociale de calitate

Asociaţia Obştească (AO) „Baştina” din satul Selemet, raionul Cimişlia, în parteneriat cu primăria locală şi cu Organizaţia Umanitară „Norge-Moldova Livskvalitet og utvikling” din Norvegia, implementează proiectul „Complex de Servicii Sociale Comunitare îmbunătăţite şi diversificate în localitatea Selemet”, cu un cost total de 38.714 euro. Acesta este realizat în cadrul altui proiect, intitulat „Organizațiile societăţii civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat din sursele Uniunii Europene, cofinanțat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu Keystone Moldova și AO „Institum Virtutes Civilis”, perioada de implementare fiind decembrie 2021 – mai 2023.

Acest proiect asigură funcţionalitatea de calitate a serviciilor îmbunătăţite în domeniul social pe lângă Centrul social de zi din localitatea Selemet.
Centrul oferă două servicii sociale: unul – pentru persoane vârstnice, unde sunt cuprinși circa 70 de bărbați și femei, şi altul – pentru copiii aflați în situaţii de risc (în total, 25 de micuți), inclusiv copii ai refugiaţilor din Ucraina, beneficiari din categoriile social-vulnerabile şi cu dizabilităţi.
În cadrul proiectului, Asociaţia Obştească „Baştina”, autoritatea publică locală şi Centrul Social au beneficiat de creşterea capacităţilor în domeniul social, au adoptat două regulamente de funcţionare şi au elaborat standarde minime de calitate pentru ambele servicii.


De asemenea, angajaţii Centrului social au beneficiat de instruiri în obţinerea capacităţilor pentru acreditarea serviciilor şi pentru desfăşurarea activităţilor conform normelor şi standardelor stabilite.
Pe parcursul realizării proiectului în cauză, au fost încheiate mai multe acorduri şi parteneriate în vederea asigurării sustenabilităţii durabile a activităţilor acestor servicii.
Cantina socială, spălătoria socială, duşul social, frizeria socială, serviciul kinetoterapeutic, asistenţă psihologică oferă serviciile necesare beneficiarilor.
Conform planului de activitate al proiectului respectiv, Serviciul social pentru persoane vârstnice a beneficiat de un mijloc de transport care îmbunătăţeşte eficienţa şi calitatea serviciilor sociale existente.
Beneficiarii Centrului social de zi din satul Selemet, raionul Cimișlia, sunt satisfăcuţi de gama largă a serviciilor prestate şi organizate pentru oamenii social vulnerabili şi cu nevoi speciale din această localitate.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed