Site icon

Consiliul Raional Cimișlia s-a întrunit în ultima șesință din acest an

Vinerea precedentă, conform dispoziției președintelui raionului nr. 155-d din 9 decembrie 2022, s-a desfășurat ședința extraordinară a Consiliului Raional Cimișlia, la care au participat 32 de consilieri din cei 33 aleși.

După onorarea drapelului de stat, în calitate de președinte al ședinței a fost ales consilierul raional Iosif Chetraru.
Conform ordinii de zi, consilierii au examinat și au aprobat mai multe proiecte de decizii, care au vizat segmentul economic și cel social, dar și gestionarea patrimoniului public.
La finele ședinței, cei prezenți s-au bucurat de partea festivă, organizată și condusă de către șefa Direcției cultură, tineret, sport și turism Cimișlia, Iulia Cojocaru.
Consiliul Raional Cimișlia a fost gazda micilor artiști amatori din cadrul Centrului de Creație al Copiilor și Adolescenților și a membrilor Ansamblul Folcloric Model „Busuioc Moldovenesc” (în fotografie), care au transmis urări de sănătate și colinde cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
De asemenea, la finalul ședinței festive au fost premiați cei mai buni sportivi, antrenori și echipe, pentru rezultatele obținute pe parcursul anului de față. Evenimentul a devenit o frumoasă tradiție, mult așteptată de sportivii de toate vârstele.
„Sportul de performanță înseamnă nu doar forță și putere fizică, ci și putere de caracter, voință, depășire de sine, sacrificiu. Puternici sunt mulți oameni, însă campioni devin foarte puțini”, a menționat Mihail Olărescu, președintele raionului.
Dumnealui i-a felicitat și a înmânat diplome de merit celor mai distinși sportivi pentru succesele deosebite înregistrate, remarcându-se în mod deosebit luptătorul de stil liber Ion Demian, originar din satul Sagaidac, care a fost declarat Sportivul anului în urma obținerii titlurilor de campion european U-20, campion național atât la juniori cât și la seniori.
Iar Antrenorul anului a devenit Chiril Matei din orașul Cimișlia, specialist de performanță în proba de lupte libere.
Conducerea raionului a adresat sincere felicitări consilierilor, tuturor celor prezenți în sală cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le multă sănătate, belșug, speranță și încredere în noul an.

Exit mobile version