Au demonstrat talent, inteligență și frumusețe

Au demonstrat talent, inteligență și frumusețe

Ediția curentă a Concursului Miss Cantemir 2022, organizat de către Consiliul Raional, Serviciul cultură și turism Cantemir și Casa raională de cultură „Nicolae Sulac” din Cantemir, a impresionat atât prin prestația ireproșabilă a celor opt concurente, cât și prin interesul sporit al spectatorilor, care au aplaudat frenetic evoluarea spectaculoasă a participantelor.

Fiecare dintre cele opt tinere: Ina Jitaruc, Anastasia Bucicova, Andriana Beșleagă, Anastasia Neagu, Dumitrița Căldare, Emilia Movilă, Anastasia Beșleagă, Marina Doina – din Cantemir, Ciobalaccia, Baimaclia, Pleșeni și Cociulia – s-a impus prin talent, ingeniozitate, originalitate, susținând cu brio cele cinci probe ale concursului. Acestea sunt: Defilarea; Proba artistică; Coregrafia; Tradiții și obiceiuri populare; Proba suporterilor.
Funcția de moderatori și-au asumat-o Ion Roșu, directorul Casei raionale de cultură din Cantemir, și Nini Pascalini din municipiul Moinești, Bacău, care se înfrățește cu orașul Cantemir. Aceștia au reușit să „condimenteze” concursul cu momente vesele, surprinzătoare, care au trezit rumoare în sala arhiplină a Casei de cultură. Este demnă de remarcat și evoluarea artistică impecabilă în pauze a interpreților Albina Bagrin, Dumitru Cozlov, Ion Roșu, Ana-Alina Muncilă din Moinești, Dumitru Dorogoi din Cahul, a ansamblurilor „Mocăncuța” din Cociulia și „Opincuța” de la Casa raională de cultură.

Cele opt concurente au demonstrat că avem tineri talentați, demni de a continua bunele tradiții ale neamului, îndeosebi – continuitatea datinilor și a obiceiurilor populare, astfel încât juriul condus de președintele raionului, Anatoli Ichim, a analizat riguros evoluarea tinerelor, pentru a desemna-o, în final, pe cea mai bună. Miss Cantemir 2022 a devenit Andriana Beșleagă, elevă în cl. XII a Liceului Teoretic „D. Cantemir”, căreia președintele juriului, Anatoli Ichim, i-a și înmânat Diploma de merit, un cadou și coronița de Miss Cantemir.
Juriul a decis, de asemenea, să înmâneze diplome, cadouri și premii speciale tuturor concurentelor, dar și organizatorilor evenimentului, grație oamenilor cu suflet mare, care au sponsorizat concursul frumuseții, al eleganței, inteligenței și tinereții.
În final, spectatorii dornici de cântec și dans s-au prins într-o horă – punctul culminant al acestui show-concurs. Este de menționat aportul considerabil la organizarea Concursului a Parascoviei Rusu, metodist superior la Casa raională de cultură din Cantemir, care an de an depune mult suflet și dăruire de sine pentru buna desfășurare a celui mai prestigios eveniment cultural-artistic, mult apreciat de către publicul spectator. Acest concurs are cu un scop nobil – de a scoate din anonimat noi talente, noi performanțe, de cultivare a celor mai rafinate calități ale tinerilor, de perpetuare a tradițiilor noastre populare.

Text și imagini:
Ion DOMENCO

You May Have Missed