Un seminar despre transferul tehnologic al inovațiilor în business

Un seminar despre transferul tehnologic al inovațiilor în business

La sfârșitul săptămânii precedente, în incinta Consiliului Raional Cimișlia s-a desfășurat seminarul cu genericul „Transferul tehnologic al inovațiilor în business”.

După cum comunică pagina electronică a acestei autorități publice, instruirea a fost susținută de către Alina Trofim, cercetător științific în domeniul ecologiei, algologiei și biotehnologiei, lector universitar, laureata anului 2013 al Academiei de Științe din Moldova ca tânăr savant și poet, împreună cu tinerii antreprenori Mădălina Jaloba de la Agropensiunea „La Mădălina” și Mircea Talmaci de la Societatea cu Răspundere Limitată „Agrocimtal”, specializată în cultivarea cerealelor.
Pe parcursul școlarizării, s-a menționat că dacă tinerii și-au spus „Vreau să fiu antreprenor!”, acesta este un semn bun și un indicator că ei au ceea ce le trebuie. Pentru că a fi antreprenor înseamnă a avea dorința de a crea ceva. Aceasta ar trebui să fie principalul imbold.
În cadrul seminarului, elevii claselor a XI-a și a XII-a de la liceele teoretice „Mihai Eminescu” și „Ion Creangă” (ambele din orașul Cimișlia), au aflat care sunt pașii spre succes, cum poți să-ți creezi propria afacere și să devii un antreprenor de succes, care sunt riscurile și responsabilitățile acelor domenii în care ei doresc să activeze.
În opinia participanților la eveniment, a fost un seminar util, de încurajare și stimulare pentru tineri spre un viitor prosper.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed