Razii privind contracararea braconajului, efectuate în raionul Leova

Razii privind contracararea braconajului, efectuate în raionul Leova

Inspectorii de mediu din raionul Leova, în comun cu angajații subdiviziunii locale a Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova (SVPM), au organizat, duminica precedentă, razii vizând contracararea braconajului cinegetic în teritoriul acestei unități administrativ-teritoriale.

Potrivit unui comunicat de presă, în ziua respectivă au fost verificate trei brigăzi de vânători, cu un efectiv total de 25 de persoane, membri ai SVPM, care efectuau vânătoarea la iepuri de câmp.
Pe parcursul verificărilor a fost depistat un bărbat care se afla la vânătoare fără echipament de culoare galben-verzuie sau portocalie închisă, conform prevederilor Hotărârii Guvernului Republicii Moldova, nr. 140, privind regulile de securitate la vânătoare. Făptașul s-a ales cu un proces-verbal și cu o sancțiune contravențională în valoare de 1200 de lei.
Inspectoratul pentru Protecția Mediului recomandă participanților la vânătoare să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate în timpul aflării la vânătoare referitoare la purtarea și folosirea armei în corespundere cu prevederile Legii 130/2012 cu privire la Regimul armelor și munițiilor cu destinație civilă.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed