Ajutor frățesc din România pentru spitalul raional din Cimișlia

Ajutor frățesc din România pentru spitalul raional din Cimișlia

Vineri, 18 noiembrie curent, o delegație a Consiliul Județean Dolj, România, s-a aflat într-o vizită de lucru în orașul Cimișlia pentru a participa la evenimentul consacrat finalizării lucrărilor din cadrul proiectului de renovare capitală a acoperișului Policlinicii Spitalului raional.

În urma semnării acordului de finanțare între Consiliul Județean Dolj și Consiliul Raional Cimișlia a fost realizat proiectul investițional „Renovarea capitală a acoperișului clădirii Policlinicii Raionale Cimișlia cu elemente de țiglă metalică și sistem de evacuare a apelor pluviale”, în valoare de 110 mii de euro.
Este necesar de menționat că cea mai mare parte din această sumă a fost acoperită prin contribuția Consiliului Județean Dolj, care a constituit 90 la sută.
În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări capitale de înlocuire a acoperișului vechi din foi de ardezie cu țiglă metalică. De asemenea, au fost schimbate în totalitate elementele de rezistență, s-au construit instalații de scurgere a apelor pluviale și lucarne.
Lucrările de renovare a acoperișului au demarat în luna iulie a acestui an și au fost executate de către „PIRAMIDGRUP” SRL, antreprenor care a oferit cel mai scăzut preț în cadrul licitației. Costul total al acestuia a fost de 1 mln. 319 mii de lei moldovenești.
Printr-o decizie comună a ambelor părți, sursele economisite au fost valorificate pentru renovarea capitală a acoperișului și termoizolarea cantinei Instituției Medico–Sanitare Publice „Spitalul Raional Cimișlia”.
Lucrările la acest obiectiv au fost executate de către companiile „Alarcon Group” SRL și „Cimtercon” SRL, având o valoare totală de 883 de mii de lei.
Proiectul realizat cu ajutorul frățesc substanțial al Consiliului Județean Dolj este prioritar și indispensabil în vederea asigurării unei durate a vieţii tehnice îndelungate pentru această instituție medico-sanitară din orașul Cimișlia, precum și pentru îmbunătățirea imaginii Spitalului raional.
„De-a lungul timpului, au avut loc o serie de întrevederi și de fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva din România, pentru mine este o sărbătoare. Îmi exprim mulțumirile pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat în vederea renovării capitale a acoperișului Policlinicii Raionale Cimișlia. Datorită susținerii, parteneriatului și prieteniei dintre România și Republica Moldova, ne bucurăm de noi reușite pentru comunitatea noastră”, a declarat președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu.
La rândul lor, oaspeții de la Craiova au menționat că sunt mereu deschiși spre a oferi sprijinul necesar în derularea unor noi proiecte de interes major.
Delegația din România a fost compusă din Cosmin Durle, administrator public al județului Dolj, Cristian Marian Șovăilă, secretar general al aceleași unități administrativ-teritoriale, și Cristian Ionica, șef al Serviciului urbanism din cadrul Consiliului Județean Dolj (în prim-planul imaginii).

Octavian POPESCU

You May Have Missed