Echipa orașului Cimișlia a cucerit și Supercupa raionului la fotbal

Echipa orașului Cimișlia a cucerit și Supercupa raionului la fotbal

După ce, la sfârșitul lui octombrie curent, reprezentativa de fotbal a orașului Cimișlia a intrat în posesia Cupei satelor, iată că duminica precedentă aceeași echipă a cucerit și Supercupa la această probă sportivă, învingând, cu scorul de 2:1, campioana en-titre, echipa comunei Lipoveni.

Ultimul act al sezonului fotbalistic de dimensiuni mari din raionul Cimișlia a fost unul spectaculos, chiar dacă o burniță rece de toamnă a încercat să reducă din imaginea sărbătorii de pe stadionul orășenesc.
Dar și în atare situație organizatorii competițiilor – Direcția cultură, tineret, sport și turism din cadrul Consiliului raional și Asociația de fotbal Cimișlia – au fost la înălțime.
Deschiderea oficială a meciului s-a făcut prin intonarea Imnului de Stat al Republicii Moldova și prin arborarea Tricolorului de către căpitanii ambelor formații – Dumitru Medoni și Vasile Iepure, printr-un cuvânt de felicitare adresat celor prezenți de către consilierul raional Vladimir Petrache, un mare amator al jocului cu balonul rotund.
Partida a fost condusă de către o brigadă de arbitri ai Federației Moldovenești de Fotbal, în frunte cu centralul Piotr Stoianov din orașul Taraclia, toți cei trei referi deservind întâlnirile din Superliga Campionatului țării la fotbal.
Primii au deschis scorul învingătorii din acest an ai întrecerii raionale, sportivii de la Lipoveni.


Dar numai 20 de minute le-au trebuit gazdelor pentru a egala. Continuând atacurile la poarta adversă, cimișlienii au trecut în curând în avantaj.
În pofida încercărilor din partea ambelor părți de a mai înscrie goluri, tabela de marcaj a rămas neschimbată până la fluierul final al arbitrului.
Astfel, reprezentativa orașului Cimișlia a demonstrat că este cea mai puternică, cucerind Supercupa raionului la fotbal și obținând diploma de gradul întâi, medalii de aur și premiul bănesc în valoare de 4500 de lei.
Fotbaliștii din comuna Lipoveni s-au mulțumit cu diploma de gradul doi, cu medalii de argint și cu premiul bănesc cifrat la 4000 de lei.
Un juriu special a determinat cei mai buni jucători pe compartimente. Titlurile respective au revenit portarului Viorel Bazatin de la Cimișlia, fundașului Dumitru Medoni de la Lipoveni, mijlocașului Dorin Petrache, tot de la Lipoveni, și atacantului Ilie Cornescu din centrul raional, tuturor înmânându-li-se figurine, diplome și premii bănești.

Ion CIUMEICĂ

Foto: Ion JALBĂ

You May Have Missed