Ambasadorului Letoniei în Republica Moldova în vizită de lucru la Cimișlia

Ambasadorului Letoniei în Republica Moldova în vizită de lucru la Cimișlia

Consiliul Raional Cimișlia a găzduit o delegație în frunte cu ambasadorul Letoniei în Republica Moldova.

Săptămâna trecută, președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Uldis Mikuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letonia în Republica Moldova, și cu Valeriu Dragnev, Consul Onorific al Republicii Letonia în țara noastră.
Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Letoniei la Chișinău, scopul vizitei a vizat segmentul economic și posibilitatea de cooperare economică.
În cadrul discuției comune cu președintele raionului, cu reprezentanți ai autorităților publice local de nivelul I, cu șefi ai direcțiilor și secțiilor din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, au fost expuse propuneri, idei și s-a procedat la un schimb de informații.
„Sunt deschis să împărtășesc greșelile și practicile cu care ne-am confruntat în anumite sectoare economice, precum și să vă ofer exemple din perspectiva integrării europene”, a declarat Excelența Sa, Uldis Mikuts.
„Sperăm la consolidarea relațiilor bilaterale și posibilitățile de extindere a cooperării în perspectiva dezvoltării anumitor sectoare economice”, a subliniat Mihail Olărescu.
La rândul său, Excelența Sa, Uldis Mikuts, a prezentat expoziția „Latvian Treasures”, ce poate fi vizitată în incinta Consiliului raional până la finele săptămânii curente.
Totodată, programul a cuprins o vizită la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Cimișlia, unde elevii și-au demonstrat ospitalitatea printr-o prestație artistică.

You May Have Missed