La Cahul continuă implementarea unui proiect european pentru tineret

La Cahul continuă implementarea unui proiect european pentru tineret

Centrul de Resurse și Informare PRO BONO organizează vizite în raionul Cahul și desfășoară activități ce vin să îmbunătățească serviciile destinate tinerilor, informează portalul ziuadeazi.md.

În cadrul acestora, membrii organizației interacționează cu tineri activi și entuziaști, dornici să afle mai multe despre strategia de tineret din localitatea lor, le spun cum pot contribui la definitivarea acestui document și care sunt beneficiile de care au parte odată cu aprobarea lui, fie că este vorba la nivel raional sau municipal.
De asemenea, un aspect important abordat în discuțiile cu tinerii a fost activitatea consiliilor de elevi și a consiliilor locale ale tinerilor, cum funcționează ele și cum le pot fonda în comunitățile lor.
„Discutând cu adolescenții, am descoperit că ei cunosc despre Consiliul Elevilor din instituția lor, dar nu cunosc despre existența unui consiliu local, municipal sau raional de tineret în care s-ar putea implica”, au declarat autorii activităților în cauză.
Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova și UNICEF Moldova, oferă suport consiliilor de elevi și de tineret din raionul Cahul.
Astfel, o bună practică a acestui program constituie suportul în desfășurarea alegerilor pentru funcția de președinte pentru Consiliul Elevilor în Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Reprezentanții structurii au participat la o serie de instruiri și mentorat, unde au descoperit mai multe lucruri despre procesul de structurare și formare a unui plan concret de acțiuni, despre realizarea lui și nu doar. Important de menționat este seriozitatea cu care fiecare elev și-a ales candidatul cu multă încredere, în urma campaniei electorale.
Rezultatele vizibile și sesizabile chiar pentru elevi sunt roadele efortului depus în proces, acestea fiind dovada vie a faptului că tinerii sunt dornici de a învăța lucruri noi.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed