În premieră, un turneu regional de volei feminin pentru Cupa primarului Sergiu Andronachi

În premieră, un turneu regional de volei feminin pentru Cupa primarului Sergiu Andronachi

Organizat, pentru întâia oară la Cimișlia, turneul regional de volei feminin dotat cu trofeul onorific Cupa primarului acestui oraș, s-a încheiat cu victoria gazdelor.

Șase formații de fete din cinci localități ale zonei de sud a Republicii Moldova au participat la competițiile în cauză.
După cum a menționat, în deschiderea evenimentului, Sergiu Andronachi, primarul orașului Cimișlia, pe lângă investițiile financiare în dezvoltarea infrastructurii și implementarea diferitelor proiecte în domeniul social, mai ales în educație, administrația publică de aici nu uită și de modul de viață sănătos, în special, de sport.
Anume pornind de la aceste considerente a și fost instituită Cupa primarului în cadrul turneului regional de volei feminin, care s-a desfășurat, sâmbăta trecută, în sala mare a Școlii Sportive din Cimișlia.

Caracterul plurietnic al întrecerilor

Un alt primar, al satului Colibabovca din raionul Leova, Ion Ischimji, care, de altfel, este și antrenor al echipei de volei a elevelor de la Gimnaziul din această localitate, a menționat caracterul plurietnic al întrecerilor de la Cimișlia.
Și, într-adevăr, alături de moldovencele de la Cimișlia și de la Liceul Internat cu Profil Sportiv din comuna Lipoveni, același raion, la competiții au evoluat bulgăroaicele de la Colibabovca (Leova), găgăuzoaicele de la Comrat, reprezentantele naționalității ruse și ale celei ucrainene de la Liceul Teoretic „Nikolai Gogol” și de la Gimnaziul „Ivan Bondarev” (ambele instituții din orașul Basarabeasca).
Un cuvânt de felicitare a adresat celor prezenți și arbitrul principal al întrecerilor, Constantin Răileanu, din localitatea Javgur, raionul Cimișlia, care a explicat și condițiile de desfășurare a acestora.
Toate cele șase echipe au fost împărțite în două grupe, câte trei în fiecare. În una dintre grupe a învins formația raionului Cimișlia, în cealaltă – voleibalistele de la Colibabovca.

Luptă încordată și de durată

Anume între aceste două echipe s-a disputat trofeul. Lupta a fost încordată și de lungă durată. În setul decisiv, bunăoară, la un moment dat, scorul era de 15:12 în favoarea oaspeților.
Dar gazdele au găsit în ele forțe și au răsturnat situația, pentru ca fluierul final să fixeze victoria lor cu scorul de 25:19 și astfel acestea să intre în posesia Cupei primarului orașului Cimișlia.
În disputa pentru locul trei s-au întâlnit reprezentativele de la Comrat și din comuna Lipoveni, raionul Cimișlia. Au învins fetele din unitatea administrativ-autonomă Găgăuzia.
Premiantele turneului regional de volei feminin au fost distinse cu diplomele de gradele respective, cu medalii și cu premii bănești.

Mesajul primarului Sergiu Andronachi

Într-o postare pe Facebook, Sergiu Andronachi a scris: „Vreau sa aduc sincere mulțumiri primarilor, antrenorilor care au delegat echipe de volei feminin la turneul nostru.
De asemenea, tuturor celor care au organizat acest eveniment (echipei primăriei orașului Cimișlia, domnului Gheorghe Andriuca, presei locale – Media TV și „Gazeta de Sud”, arbitrilor și celor care au fost implicați).
A fost o zi plina de emoții. Mă bucur mult pentru succesele echipei orașului Cimișlia la volei feminin, fetelor care au demonstrat profesionalism în acest sport și au fost cele mai bune.
Mulțumesc tuturor părinților care au permis tinerelor talente să practice acest gen de sport și acum avem cu ce ne mândri.
Succese în viitor antrenorului – domnului Andriuca, echipei și încă o dată mulțumim părinților. Cel mai important este că numele orașului Cimișlia a fost auzit în mai multe localități”.

Ion CIUMEICĂ

Foto: Ion JALBĂ

You May Have Missed