La Comrat a fost dat în exploatare drumul de centură al orașului

La Comrat a fost dat în exploatare drumul de centură al orașului

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat la evenimentul de dare în exploatare a drumului de centură al oraşului Comrat. Lucrările de construcție a porțiunii de 18,3 km de drum au durat mai bine de 3 ani și au presupus o investiție de 29,5 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Natalia Gavrilița a apreciat efortul depus de toți cei care au lucrat la acest proiect – autoritățile centrale, cele locale, companiile implementatoare, și a declarat că, în pofida piedicilor generate de pandemie și, apoi, de război, s-a reușit finalizarea acestuia în timp util.

„Mă bucur că, începând de astăzi, grație acestui drum de ocolire, proiectat și executat conform tuturor normelor europene, fluxul de transport ce traversa până acum orașul Comrat se va fluidiza. Asta înseamnă și o degajare a transportului spre sudul țării, dar și timp câștigat pentru șoferi. Ne dorim foarte mult ca toate drumurile din Moldova să arate așa, într-o stare foarte bună. Chiar azi am lansat proiectul AEO (operatori economici autorizați – n.red.), iar cu regim autorizat și cu drumuri mai bune vom impulsiona economia regiunii de sud și a întregii țări. Muncim intens, alături de partenerii noștri de dezvoltare, pentru ca șoselele naționale să fie reabilitate la un înalt nivel al calității și în termeni rezonabili”, a spus șefa Guvernului.

Lucrările de execuție a segmentului de drum au fost finalizate încă în luna august, iar până în prezent s-au trasat marcajele rutiere termoplast – o noutate pentru Republica Moldova, au fost instalate iluminatul stradal, parapetele metalice și de beton și făcute verificările necesare de către instituțiile abilitate. Drumul are 6 poduri, 3 sensuri giratorii și un pasaj peste calea ferată. 

Șoseaua de centură a orașului Comrat face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3 care duce spre Giurgiulești. 

Foto: Guvern