Primăria Comrat va beneficia de programul e-Cancelarie elaborat de USAID

Primăria Comrat va beneficia de programul e-Cancelarie elaborat de USAID

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) a anunţat ieri că primăria municipiului Comrat va beneficia de programul e-Cancelarie, elaborat de Programul USAID Comunitatea Mea și este destinat utilizării în cadrul Centrelor de Informare și Servicii pentru Cetățeni, transmite MOLDPRES.

Centrele sunt menite să asigure accesul rapid, eficient și transparent al cetățenilor la serviciile administrative prestate de autoritățile publice locale. „Un asemenea centru a fost înființat și la Comrat în 2019 cu ajutorul unui partener de dezvoltare, însă costul excesiv al programului specializat nu i-a permis primăriei să-l achiziționeze la acel moment”, conform sursei citate.

La începutul săptămânii curente, la solicitarea partenerului, echipa Programului Comunitatea Mea a vizitat primăria Comrat pentru a prezenta posibilitățile programului specializat e-Cancelarie, care deja facilitează gestionarea fluxului de documente în toate Centrele de Informare și Servicii înființate cu suportul Programului.

„Astfel, cu sprijinul Programului USAID Comunitatea Mea, primăria municipiului Comrat în curând va trece la utilizarea programului e-Cancelarie care, suntem siguri, îi va permite să crească în continuare calitatea serviciilor administrative prestate de autorităţile locale”, rezumă USAID.

Foto: USAID

You May Have Missed