Social

În trei raioane din sudul ţării au fost iniţiate lucrări cadastrale

Datele cadastrale privind bunurile funciare din 42 de unități teritorial-administrative din raioanele Cahul, Cantemir şi Leova vor fi actualizate, iar proprietățile publice – delimitate, a anunţat Agenţia Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului urmează să fie realizate lucrări de corectare a erorilor comise în procesul atribuirii în proprietate a terenurilor, inclusiv de completare cu date grafice acolo unde acestea lipsesc, de înregistrare primară a terenurilor proprietate privată care până acum nu sunt incluse în Cadastru și de delimitare a proprietăților publice, conform sursei citate.
„Ca urmare, deținătorii de terenuri din aceste localități, care nu au înregistrate drepturile de proprietate în Registrul bunurilor imobile, vor beneficia gratuit de titluri de proprietate, iar autoritățile publice locale vor putea să-și gestioneze mai eficient terenurile din dotare”, indică ASP.
Măsurările cadastrale au loc în cadrul proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice.