Experiența poliției din Suedia va fi implementată la Ștefan Vodă

Experiența poliției din Suedia va fi implementată la Ștefan Vodă

La 10 octombrie curent, conducerea raionului Ștefan Vodă, angajații Inspectoratului de Poliție de aici și primarii localităților din teritoriu s-au convocat cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției. Tema discuției a vizat conceptul activității polițienești comunitare.

Dialogul, informează autoritățile din această unitate administrativ-teritorială, a fost axat pe identificarea problemelor, inclusiv cauzele și efectele acestora, cu formularea ulterioară a soluțiilor concrete și fezabile, care vor contribui la stabilirea unei strategii mai bune pentru activitatea polițienească, în colaborare cu autoritățile publice locale.
Totodată, s-a vorbit despre prestarea serviciilor de calitate, sporirea activității proactive, dezvoltarea dialogului privind cooperarea cu societatea și necesitatea implicării tuturor reprezentanților societății civile în soluționarea problemelor privind ordinea și securitatea publică.
Potrivit Inspectoratului General al Poliției, conceptul de Activitate Polițienească Comunitară a fost preluat de la Poliția din Suedia, adaptat la nevoile Republicii Moldova și pilotat pe parcursul a trei ani în cinci sectoare de poliție din diverse zone ale țării, inclusiv în raionul Ștefan Vodă
Se dorește ca prin aplicarea activității poliţienești comunitare să se înlăture golul de comunicare între poliţie şi societate, să sporească nivelul de încredere în serviciile acordate de poliţie cetăţenilor, sporind eficienţa, calitatea şi accesibilitatea acestora.
Dezideratul Poliției Naționale este ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță, oriunde s-ar afla.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed