Raionul Cahul devine regiune-cheie în Republica Moldova, datorită suportului financiar oferit de UE

Raionul Cahul devine regiune-cheie în Republica Moldova, datorită suportului financiar oferit de UE

Șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în țara noastră, Jănis Mazeiks, s-a aflat, săptămâna trecută, pe parcursul unei zile întregi, în raionul Cahul. Ambasadorul UE și persoanele care l-au însoțit s-au familiarizat în mod detaliat cu implementarea în această unitate administrativ-teritorială a Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”.

Proiectul în cauză are o durată de cinci ani (2019-2024) cu un buget de 25 de milioane 888.889 de dolari americani, donați de Uniunea Europeană și administrați de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și de UNICEF.
Aria de acoperire a Programului respectiv cuprinde municipiile Cahul și Ungheni și localitățile învecinate, care sunt susținute financiar prin: eficientizarea guvernării – îmbunătățirea calității serviciilor și infrastructurii necesare; stimularea sectorului privat – sporirea investițiilor, dezvoltarea economiei locale și crearea locurilor de muncă; încurajarea democrației participative – implicarea cetățenilor în procesele de guvernare democratică și consolidarea capacității acestora de a-și revendica drepturile.
Agenda deplasării Excelenței Sale Jănis Mazeiks în raionul Cahul a fost una destul de încărcată.

You May Have Missed