Social

Republica Moldova va primi 52 de milioane de euro din partea Comisiei Europene

Republica Moldova și Comisia Europeană vor semna două noi acorduri de asistență financiară nerambursabilă pentru țara noastră în valoare totală de 52 de milioane de euro, comunică MOLDPRES.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului au dat aviz consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării celor două acorduri. Acordul de finanțare privind Programul „UE pentru Reforme” prevede oferirea Republicii Moldova a unui grant de 27 de milioane de euro. Domeniile prioritare pentru asistența europeană sunt politicile și programele privind populația și sănătatea reproductivă; guvernanța și societatea civilă; pacea și securitatea.

Acordul de finanțare a Programului „UE pentru redresare și reziliență” conține trei priorități: economie reziliență, sustenabilă și integrată; reziliența în materie de mediu și privind schimbările climatice; societăți reziliențe, echitabile și favorabile incluziunii. Valoarea acestuia este de 25 de milioane de euro ce vor fi acordate cu titlu de grant.

Foto: Parlament