A fost semnat Acordul de cooperare între județul Covasna și raionul Cimișlia

A fost semnat Acordul de cooperare între județul Covasna și raionul Cimișlia

Având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova și dorința consolidării relațiilor de colaborare între autoritățile administrației publice locale dintre cele două state, în perioada 9-11 septembrie, o delegație condusă de președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Covasna.

Astfel, în cadrul lucrărilor ședinței Consiliului Județean Covasna a fost ratificat, într-un cadru oficial, Acordul de cooperare între acest județ și raionul Cimișlia, fapt ce va crea noi posibilități pentru colaborare în domeniile de interes reciproc și pentru consolidarea relațiilor de prietenie între părți.
„Consider că este foarte important să menținem și să dezvoltăm relația noastră de înfrățire, prietenie și conlucrare. Semnarea unui acord de înfrățire este un exemplu excelent al modului în care munca în comun va genera rezultate bune. Sunt sigur că împreună vom putea realiza proiecte comune interesante. Schimb de experiență, întâlniri bilaterale și multilaterale, conferințe comune și participare la diverse evenimente – toate acestea vor crea o platformă pentru o cooperare fructuoasă pentru mulți ani de acum înainte”, a declarat Mihail Olărescu, președintele raionului Cimișlia.
În aceeași ordine de idei, Tamaș Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna, a specificat: „Există multe oportunități și interese comune ale comunităților noastre, iar de voința și implicarea noastră depind mult beneficiile asupra cetățenilor noștri. Trebuie doar să ne cunoaștem mai bine resursele existente de ambele părți și să gândim acțiuni concrete pe care avem dorința și capacitatea să le realizăm”.
Totodată, membrii delegației din raionul Cimișlia au fost invitați să participe la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Deliciilor Dulci, care se desfășoară anual în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.
„Îmi exprim profunda recunoștință față de administrația județului, pentru astfel de inițiativă frumoasă și pentru posibilitatea de a participa la acest eveniment tradițional care vă caracterizează. Vă mulțumesc și le doresc succes tuturor”, a afirmat Mihail Olărescu.
Din delegația de la Cimișlia au mai făcut parte Gheorghe Netedu, secretarul Consiliului raional, și Mariana Vasluian, șefa Secției administrație publică din cadrul aceleiași instituții.
Alături de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamaș Sandor, la semnarea Acordului de cooperare cu raionul Cimișlia au asistat: Henning Làszlo-Jànos și Jakab Istvàn-Barna, vicepreședinți ai Consiliului județean; Kovacs Odon – administrator public; Sztakics Istvàn-Attila – secretar general al județului.
Ambele părți și-au exprimat convingerea că vor dezvolta relații de colaborare multilaterale și vor consolida legăturile de cooperare dintre cele două unități administrativ–teritoriale, sperând că parteneriatul stabilit între județul Covasna din România și raionul Cimișlia va aduce beneficii comune.

Octavian POPESCU

You May Have Missed