Ajutor frățesc din România pentru orașul Cimișlia

Ajutor frățesc din România pentru orașul Cimișlia

Duminică, 28 august, în cadrul recepției festive dedicate Hramului orașului Cimișlia, a avut loc un eveniment de o importanță deosebită pentru această urbe – semnarea acordurilor de finanțare între primăria locală și două primării din România: a municipiului Câmpia Turzii din județul Cluj și a municipiului Câmpina din județul Prahova.

Nicolae Cristov, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, și Ioan Jelihovschi, parohul Bisericii „Sfântul Pantelimon” din localitate, au blagoslovit ceea ce urma să se producă, după care au fost rostite mai multe alocuțiuni: de către Sergiu Andronachi, primar al orașului Cimișlia; Mihail Olărescu, președintele acestui raion; Dorin Nicolae Lojigan, primar al municipiului Câmpia Turzii; Elena Moldoveanu, secretar general al municipiului Câmpina.
În aplauzele celor prezenți, acordurile de finanțare au fost semnate. Unul dintre ele prevede acordarea de ajutor financiar din partea municipiului Câmpia Turzii din județul Cluj, România, pentru implementarea proiectului „Amenajarea Scuarului Recunoștinței” din orașul Cimișlia.
Cel de al doilea document presupune oferirea de către municipiul Câmpina a unei anumite sume de bani pentru realizarea proiectului „Renovarea și modernizarea Grădiniței–Creșă „Făt–Frumos” din orașul Cimișlia.
În numele autorității publice locale, a echipei pe care o conduce, a tuturor locutorilor orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi și-a exprimat profunda recunoștință pentru sprijinul financiar acordat de municipiile Câmpia Turzii și Câmpina.
De asemenea, edilul-șef a mulțumit foarte mult și Primăriei orașului Vălenii de Munte din județul Prahova pentru finanțarea proiectului ,,Renovarea rețelei de iluminat public în orașul Cimișlia”.
Primarul localității–gazdă a mai adus la cunoștință faptul că „Deja au început lucrările conform acordurilor de finanțare și urmează ca până în luna octombrie a anului curent ele să fie finalizate și să ne bucurăm împreună de succesele și realizările pe care le putem simți ambele părți. Pentru orașul Cimișlia este un suport financiar valoros și util, deoarece dorim să îmbunătățim și să eficientizăm lucrurile cât mai mult posibil în orașul nostru. Prin unitate, vom reuși să impulsionăm dezvoltarea localității”, a concluzionat Sergiu Andronachi.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed