CahulSocial

Circulația trenurilor pe tronsonul Cahul – Giurgiulești a fost închisă

Intreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” (CFM) a anunţat că circulația trenurilor pe tronsonul Cahul – Giurgiulești a fost închisă. Cauza constă în alunecările de teren care au afectat infrastructura feroviară, mai exact este vorba de circa 350 de metri de cale ferată pe segmentul Colibași – Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

Potrivit CFM, trenurile marfare vor fi direcționate pe traseul Basarabeasca – Etulia – Reni – Giurgiulești. „Vom acorda reduceri și modificări de tarife pentru transportul de marfă pe acest segment, de o manieră să nu afecteze interesele comerciale ale clienților”, a informat sursa citată.

În prezent, CFM lucrează la remedierea problemei cu proiectantul care a participat la construcția tronsonului feroviar în anul 2008, iar în scurt timp se vor face cercetări de geodezie și geologie pentru a vedea care au fost cauzele ce au dus la aceste alunecări de teren și cum ar putea fi prevenite astfel de situații în viitor. Tronsonul de cale ferată afectat urmează să fie reabilitat după ce vor fi identificate soluții inginerești fiabile.

În același timp, autoritățile Republicii Moldova și Ucrainei avansează decisiv în discuțiile asupra efectuării tranzitului trenurilor cu originea și destinația Moldova prin stația Reni, fără a efectua control vamal, a precizat CFM.

Foto: CFM