Ministrul Marcel Spatari s-a întâlnit cu șefii<br>structurilor teritoriale de asistență socială din sud

Ministrul Marcel Spatari s-a întâlnit cu șefii
structurilor teritoriale de asistență socială din sud

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, s-a aflat, săptămâna trecută, într-o vizită de lucru în orașul Cimișlia, unde s-a întâlnit cu vicepreședintele raionului, Vadim Torgai, și cu reprezentanții direcțiilor asistență socială și protecție a familiei din raioanele Cimișlia, Comrat, Basarabeasca, Cahul, Leova, Căușeni, Taraclia (vezi imaginea).

În cadrul întrevederii, au fost puse în discuție dificultățile întâmpinate în implementarea politicilor de asistență socială, soluțiile pentru depășirea acestora, în special în această perioadă, când Republica Moldova este afectată de criza energetică.
De asemenea, s-a vorbit despre participarea structurilor teritoriale de asistență socială în implementarea noului mecanism de reducere a vulnerabilității energetice.
Specialiștii din domeniul respectiv vor fi implicați în activitățile de informare a populației privind accesarea ajutorului pentru perioada rece a anului, precum și a compensațiilor prevăzute de proiectul de reducere a vulnerabilității energetice, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să se încadreze în acest program.
Un alt subiect abordat l-a constituit salariile specialiștilor din domeniul asistenței sociale, care actualmente nu reflectă importanța activității desfășurate de aceștia. În context, ministrul a accentuat că remunerarea muncii asistenților sociali trebuie să fie motivantă și să corespundă gradului de pregătire profesională a salariaților și experienței de muncă.
Astfel de întâlniri, au subliniat participanții la întrevedere, sunt în folosul comunităților, pentru a identifica problemele şi a le soluţiona împreună, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor.

Octavian POPESCU

You May Have Missed