Ediția a patra a Festivalului internațional „Hai la piersici”

Ediția a patra a Festivalului internațional „Hai la piersici”

Festivalul internațional „Hai la piersici” a ajuns la cea de a IV-a ediție. Duminică, 23 iulie curent, la pensiunea turistică „La Tudora” din raionul Ștefan Vodă, a fost organizat cel mai portocaliu festival cu arome de piersici din sud-estul țării, comunică postul local de televiziune Studio-L.

În cadrul manifestării din acest an, vizitatorii s-au putut delecta cu o gamă largă de piersici moldovenești, au avut ocazia să guste din gemul de piersici sau o piersicată, au beneficiat de un master-class în coacerea plăcintelor cu astfel de fructe.
Tot în cadrul festivalului a fost realizată o degustare a unor preparate culinare caracteristice zonei „Nistrului de Jos”. Fiecare doritor a putut gusta „Rasolul de șuvai”, „Plăcinta miresei” sau „Borșul cu burecheți”, pentru a putea face diferența dintre „ghismanul” de Tudora și „bochinețile” din satele vecine. Livezile de piersici din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, se întind pe sute de hectare și anume aici se coc primele fructe delicioase din Moldova. Deja a devenit o tradiție ca la culesul primei recolte, locuitorii din Tudora să îmbrace straie populare și să organizeze festivalul piersicilor, un eveniment care își așteaptă vizitatorii la unul dintre cele mai savuroase manifestări ale verii.
A IV-a ediție a Festivalului a fost despre culoare, zburdălnicie, voie bună, copilărie, piersici dulci și aromate, deliciosul gem din ele, bucate gătite de gospodinele din Tudora, expoziții și târguri de fructe și legume Eco, lucruri hand-made și multă voie bună – toate au conturat atmosfera la festivalul cu impact cultural-turistic „Hai la piersici”, organizat în satul Tudora, raionul Ștefan Vodă.
Prezenți la eveniment au fost și partenerii proiectului „LOC FOOD”, care au promovat bucatele tradiționale și locale din Grecia, România, Ucraina și Bulgaria.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed