CahulȘtiri pe scurt

Un caz de pestă porcină a fost depistat în raionul Cahul

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi despre identificarea unui caz de pestă porcină africană, înregistrat pe teritoriul raionului Cahul, transmite MOLDPRES.

„Pe 13 iulie, prin testări de laborator a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane (PPA) în probele recoltate de la porcii domestici, găsiți morți, într-o gospodărie nonprofesională din satul Zârneşti, r-nul Cahul”, indică ANSA.

Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Cahul a demarat ancheta epidemiologică şi întreprinde măsuri de combatere și eradicare a acestui focar, conform prevederilor legislației.

În context, ANSA solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent subdiviziunile sale teritoriale pentru siguranţa alimentelor, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor ori al depistării cadavrelor de mistreți. La fel, solicită proprietarilor de porci să nu utilizeze în hrana acestora resturi culinare și să respecte cerințele minime de biosecuritate.