Leova

Caravana Filmului Documentar pentru Drepturile Omului

Pe parcursul săptămânii curente, satul Sărățica Nouă, raionul Leova, urmează să găzduiască Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului.

Este vorba de o nouă inițiativă de informare a publicului cu privire la activitatea Consiliului Europei: „Săptămâna Consiliului Europei în Republica Moldova”. După cum precizează portalul de stiri leova.org, activitatea în cauză vine să marcheze cea de-a 27-a aniversare de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei și are ca scop promovarea valorilor, idealurilor și principiilor fundamentale ale Consiliului Europei, ajungând la publicul din regiuni.
În perioada 11 – 17 iulie, Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului va călători în toată țara pentru a organiza proiecții în aer liber a filmelor documentare create cu sprijinul programelor în domeniul mass-media ale Consiliului Europei. Șase documentare care abordează probleme sociale și drepturile omului vor fi proiectate în cinci locații diferite, acoperind nordul, sudul și centrul țării.
În raionul Leova, caravana va ajunge în satul Sătățica Nouă, de unde este eroina documentarului “Vocea Lilianei”.

Ion DORU