Orașul Cimișlia la 402 ani

Orașul Cimișlia la 402 ani

Luni, 4 iulie curent, Cimișlia a îmbrăcat haine de sărbătoare, celebrând Ziua orașului – 402 ani de la prima atestare documentară.

Cu această ocazie, aici s-a aflat în vizită o delegație oficială de la Vălenii de Munte, județul Prahova, România, în frunte cu primarul localității în cauză, Florin Constantin.
Amintim cititorilor că cele două orașe sunt înfrățite de aproape două decenii, având dezvoltate multiple relații de parteneriat, mai ales în sfera culturii.
Gazdele, dar și oaspeții dragi, au depus flori la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt, la monumentul eroilor neamului de la Scara Prahovei, la piatra comemorativă a celor căzuți în luptele de pe malurile Nistrului în războiul contra Federației Ruse din primăvara și vara lui 1992, au vizitat Muzeul raional de istorie, etnografie și artă din orașul Cimișlia, alte locuri pitorești din această urbe, dar și din alte părți ale țării noastre.
Au avut loc, de asemenea, o serie de întrevederi, pe parcursul cărora ambele părți au discutat despre impulsionarea colaborării dintre orașele Cimișlia și Vălenii de Munte în cele mai diverse domenii.
Cu prilejul aniversării a peste patru secole a urbei, primarul Sergiu Andronachi și Consiliul Orășenesc au adresat populației următorul mesaj:

Mult stimați locuitori ai orașului Cimișlia!
Cu prilejul sărbătoririi zilei orașului, avem deosebita plăcere de a vă adresa cele mai calde felicitări, urări de sănătate şi bucurie tuturor, vă urăm succese în activitatea zilnică, perseverenţă şi performanţă pentru ca și în continuare să atingeți progresul și prosperarea dorită de dvs.
Fie ca această zi de sărbătoare să aducă pentru fiecare dintre noi o sursă de bucurie şi un îndemn de a fi mai buni, mai toleranţi şi mai activi în viaţa orașului, astfel încât Cimișlia de mâine să fie o localitate modernă și prosperă, cât mai atractivă pentru generaţiile care vin.
În această zi deosebită, cu o încărcătură spirituală aparte, merită să ne gândim doar la lucrurile frumoase pe care ni le oferă Cimișlia, la evenimentele care ne-au făcut inima să tresară de bucurie, la realizările care să ne unească.
Oriunde veți fi, sa fiți mândri de locul nostru de baștină, de unde am pornit, ce am lăsat în urmă, dar și să ne consolidăm împreună în promovarea și prosperarea orașului Cimișlia!
Această zi de sărbătoare să aducă lumină în casele Dumneavoastră şi să fie plină de evenimente frumoase petrecute alături de cei dragi.
La Mulţi Ani, Cimișlia!

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed