Adunarea generală a Asociației Obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul”

Adunarea generală a Asociației Obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul”

Ordinea de zi a inclus mai multe chestiuni, prima fiind cea cu privire la decorarea persoanelor care au luptat, cu 30 de ani în urmă, în bătăliile de pe malurile Nistrului. Astfel, trei veterani au fost distinși cu Crucea „Pentru merit” de clasa I, nouă – cu Crucea „Pentru merit” de clasa II, alți nouă – cu Diploma de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, cu Diploma de onoare a Asociației Obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul” au fost distinși 36 de participanți la războiul pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a țării noastre.
Adunarea generală a examinat cererea lui Nicolae Scurea prvind demisia din funcția de președinte al Asociației Obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul” din raionul Cimișlia în legătură cu vârsta înaintată și cu starea de sănătate precară.
Cererea a fost acceptată de către toate cele 54 de persoane prezente în sală.
Participanții au ales un nou președinte al acestei organizații neguvernamentale, în bază de concurs, fiind înaintate două candidaturi.
Cu o majoritate covârșitoare de voturi (o singură abținere), în funcția de președinte al Asociației Obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul” a fost ales Ion Țurcanu (foto), care, apropo, anterior a ocupat acest post o perioadă destul de îndelungată.
Ion Țurcanu a mulțumit pentru încrederea și susținerea acordate în mod repetat și a declarat că va depune toate eforturile pentru asigurarea protecției sociale și juridice a veteranilor de război. El a mai subliniat că este la curent cu toate problemele participanților la bătălii și ale familiilor lor și că va face tot posibilul pentru a le soluționa, conducându-se de Legea nr. 86 din 2020 cu privire la asociațiile necomerciale și de Legea nr. 199 din 2003 cu privire la veterani.
În continuare, asistența a ales Consiliul Asociației Obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul”, din care fac parte șapte persoane.
De asemenea, a fot ales cenzorul acestei organizații, fiind vorba despre Iurie Caragea.
A fost acceptată și propunerea de a acorda un ajutor financiar de la veterani (care și câți bani a dorit să ofere pe parcursul adunării generale, în total acumulându-se suma de 1927 de lei) pentru colegul de război Veaceslav Șveț, care este țintuit la pat.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed