Ce nu este bine să faci înainte de vizita la medic

Ce nu este bine să faci înainte de vizita la medic

Vizita în cabinetul medical necesită în unele cazuri pregătiri speciale din partea pacientului. Dar, chiar și în cazul unui control de rutină sau a unor simple analizeze este important să știi ce obiceiuri trebuie să eviți, înainte de controlul medical.

Evită cafeaua înaintea măsurării tensiunii arteriale

Măsurarea tensiunii arteriale se face deseori în cadrul controalelor de rutină. Nu este indicat să bei cafea înainte cu oră de controlul medical, întrucât cofeina poate să crească, în mod artificial, valorile tensiunii arteriale, susține James Dewar, medic de familie și vicepreședinte la Universitatea Medical Center din Pittsburgh, SUA. De asemenea, evită fumatul și nu consuma băuturi energizante, fiindcă și acestea pot avea efecte asemănătoare cu cele ale cofeinei.

Nu consuma mâncăruri grase dacă urmează să-ți faci analize de sânge

Medicul care se ocupă de analizele de sânge îți va spune, cel mai probabil, să nu consumi mâncăruri bogate în calorii precum grăsimile înaintea analizelor de sânge. Mâncărurile grase pot influența rezultatele analizelor, mai exact pot crește niveluril colesterolului și al trigliceridelor din sânge. De asemenea, unii medici recomandă ca pacientul să nu mănânce nimic și să bea doar apă cu 10 ore înainte de a i se lua sânge.

Evită deshidratarea înaintea testelor de urină

Deshidratarea poate afecta rezultatele testelor de urină și, de aceea, este recomandat să bei suficiente lichide înainte de a te prezenta în cabinetul doctorului. Deshidratarea și exercițiile fizice intense, care, duc în cele din urmă la deshidratare, pot influența în mod semnificativ rezultatul testelor de urină, explică Benjamin Davies, șef la secția de urologie UMPC Hillman Cancer Center, din SUA.

Nu te da cu antiperspirant înainte de mamografie

Specialiștii recomandă femeilor ca înaintea unei mamografii să nu folosească antiperspirant. Explicația constă în faptul că deodorantele și antiperspirantele conțin, adesea, pudră de aluminiu, care aplicată pe piele, poate da impresia de calcifieri ale sânului, informează thehealthy.com.

Nu mânca fructe roșii sau violete înainte de colonoscopie

Fructele roșii sau violete, precum afinele, murele, vișinele, cireșele și zmeura pot colora colonul și îngreuna diagnosticul, rezultat în urma colonscopiei. ,,Cerem ca pacienții să nu consume alimente roșii sau violet, înaintea colonscopiei, întrucât acestea maschează căptușeala naturală a colonului, fapt ce poate afecta rezultatul colonscopiei”, susține Randall Brand, medic specialist gastroenterolog la UPMC.

Alte sfaturi utile înainte de un consult medical:

-nu consuma alcool înaintea testelelor de sânge

-evită să-ți faci manichiura sau pedichiura înaintea unui consult dermatologic, întrucât medicului îi va fi greu să urmărească posibilele modificări ale aspectului unghiilor, ce pot indica unele afecțiuni.

clicksanatate.ro

You May Have Missed