A fost lansat apelul de depunere a solicitărilor subvenției pentru mediul rural

A fost lansat apelul de depunere a solicitărilor subvenției pentru mediul rural

 Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat ieri apelul de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural. În perioada 1 iunie – 23 august 2022, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa dosarele de solicitare a subvenției în avans pentru următoarele trei măsuri de sprijin, transmite MOLDPRES.

Măsurile prevăd îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale; dezvoltarea localității rurale; diversificarea economiei rurale prin activități nonagricole.

„Eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt: unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi (sate și comune, inclusiv orașe cu o populație de până la 10.000 locuitori cu statut de rezident, conform ultimului recensământ al populației și al locuințelor) pentru măsurile 1 și 2 și persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care își creează sau dezvoltă activități nonagricole pentru măsura 3”, indică MAIA.

Valoarea maximă a subvenției acordate pentru măsura 1 și 2 constituie 80% pentru un proiect eligibil de până la trei milioane de lei (peste 150 de mii de euro), iar pentru măsura 3 constituie 50% pentru un proiect eligibil de până la un milion de lei.

Dosarele de solicitare a subvenției în avans vor fi depuse de către primar – pentru măsurile nr. 1 și nr. 2 și de către administrator/reprezentantul legal – pentru măsura nr. 3, la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își are sediul juridic și în care va efectua investiția.

Foto: MAIA

You May Have Missed