UE oferă Republicii Moldovei încă 150 de milioane de euro

UE oferă Republicii Moldovei încă 150 de milioane de euro

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 150 de milioane de euro din partea UE. Despre aceasta anunță Ministerul Finanțelor.

„Guvernul a avizat, astăzi, inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de facilitate de împrumut între Republica Moldova, Uniunea Europeană și Banca Națională a Moldovei. Decizia a fost luată în contextul aprobării de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, la data de 6 aprilie anul curent, a deciziei privind acordarea de asistență macrofinanciară suplimentară Republicii Moldova.

Documentul prevede oferirea unei asistențe financiare în valoare de 150 de milioane de euro, dintre care 30 de milioane de euro – sub formă de grant. Debursarea va avea loc în trei tranșe”, menționează Ministerul Finanțelor.

Potrivit sursei citate, asistența macrofinanciară va facilita redresarea economică a Republicii Moldova prin promovarea unui set de politici. 

Reformele vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați și pentru a acoperi necesitățile bugetare.

Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere.

You May Have Missed