Gala Olimpicilor 2022

Gala Olimpicilor 2022

Devenită deja o frumoasă tradiție, Gala Olimpicilor este evenimentul care pune în valoare munca depusă zi de zi de către elevii care reprezintă mândria instituțiilor din care provin. Aceasta are scopul de a promova elevii care au demonstrat rezultate excelente, afirmându-se la concursurile de inteligență, la olimpiadele școlare de cântec și dans, creație literară, sport etc.

Ajunși la etapa de bilanț al rezultatelor anului de studii 2021-2022, reuniți la Gala Olimpicilor, subsemnata a transmis sincere felicitări tuturor elevilor care au depus efort pentru a ajunge cu realizări și performanțe frumoase la finele anului de studii și la absolvirea treptei gimnaziale și liceale. A fost apreciată la justa valoare prestația pedagogilor, pentru care această etapă a însemnat o nouă experiență, emoții și împliniri trăite alături de elevi, în timp ce i-au condus pe drumul pe care cu înțelepciune îl numim educație.
În baza rezultatelor obținute, la eveniment au fost înmânate 47 de premii pentru locul I a câte 300 de lei, 38 de premii pentru locul II a câte 200 de lei, 38 de premii pentru locul III a câte 100 de lei și 26 de premii pentru mențiune a câte 50 de lei. De asemenea, premianții au primit diploma și medalia binemeritate.
De menționat că raionul Cantemir a obținut locul III la olimpiadele republicane, fiind reprezentat de elevi de la Liceul „D. Cantemir” din orașul Cantemir: limba franceză – Perjeru Liviu, economie – Barbarov Nadejda și Coroi Magdalena, educație fizică – Filip Dorina.
Un moment important pentru Gimnaziul „M. Eminescu” din satul Baimaclia a fost obținerea Premiului Mare în cadrul celei de-a 43-a ediție a spartachiadei școlare raionale. Elevii și profesorii de educație fizică (Grigore Butuc și Dumitru Glibiciuc), mențin acest clasament de peste 30 de ani!
Adevărații olimpici sunt norocoșii care au stat la sfat cu înțelepciunea cuvintelor, cu enigmele căutărilor și fascinația descoperirilor. Mulțumim elevilor pentru prestația pe care au avut-o la concursurile locale, raionale, republicane și internaționale, după cum urmează: „Pentru țară și popor/ Pentru mândrul tricolor”, „Une chance/ A chance/ Eine Chance”, „Limba noastră-i o comoară”, „La izvoarele înțelepciunii”, „Promovăm Moldova într-o limbă străină”, „Holocaust, istorie și lecții de viață”, „Descoperim eroi în localitate la noi”, „Surprize de Crăciun”, „Pro Lectura”, „Chantons amis!”, „Localitatea mea, un colț de rai”, „Planeta albastră”, „Clasa inversată”, „Hachathon: Soluții Tekh pentru mediu”, „Activi și dotați”, Spartachiada raională, Turneul de minifotbal „Guguță”, „Speranța” ș. a. Vidaus apdaila ir butų remonto darbai Vilniuje konkurencinga kaina bustovizija.net
În încheiere, vreau să reiterez că Direcția generală învățământ Cantemir deschide larg porțile tuturor tinerilor dotați și dornici de învățătură, îndemnându-i să muncească, să acumuleze cât mai multe cunoștințe, pentru ca la anul să fie premianți la Gala Olimpicilor 2023, or, societatea apreciază și promovează persoanele energice, curajoase, creative și active.

Tatiana CECHIR,
șefa Direcției generale învățământ Cantemir

You May Have Missed