CahulEconomie

Dezvoltarea regiunii de sud a ţării a fost discutată la „Cahul Business Summit”

Perspectivele de dezvoltare economică a regiunii Cahul, oportunitățile de transformare digitală, precum și potențialul turistic din sudul țării au fost principalele teme abordate ieri la „Cahul Business Summit”, considerat cel mai important eveniment local dedicat dezvoltării businessului din regiune, transmite MOLDPRES.

Cahul Business Summit este o premieră pentru această regiune și reprezintă o platformă de dialog importantă pentru toți actorii implicați în dezvoltarea regională. 

În cadrul summitului a fost punctat modul în care domeniul tech, sectorul privat și autoritățile locale își pot uni forțele pentru dezvoltarea economică a regiunii, prin implementarea tehnologiilor în diferite domenii de activitate. De asemenea, a fost abordată agenda digitală locală, oportunitățile și perspectivele de cooperare regională, inclusiv transfrontalieră, precum și cerințele actuale de pe piața muncii în regiunea de sud, conform organizatorilor.

Agenda a cuprins patru sesiuni tematice: investiții – portofoliu și oportunități pentru dezvoltarea economică a regiunii Cahul; cererea de pe piața muncii în funcție de resurse umane și competențe; transformarea digitală a regiunii Cahul; potențialul turistic al regiunii, panel în care au fost puse în discuție oportunitățile digitale de dezvoltare a industriei turismului cu prezentarea aplicației celor trei rute digitale cu diferite trasee turistice din regiunea Cahul.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria municipiului Cahul, cu susținerea proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul. Acesta este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova.