La Cimișlia a fost sărbătorită Ziua Sportivului și Ziua Recordurilor Locale

La Cimișlia a fost sărbătorită Ziua Sportivului și Ziua Recordurilor Locale

După o perioadă îndelungată în care a bântuit coronavirusul și în care au fost aplicate mai multe restricții, populația din orașujl Cimișlia s-a arătat dornică de a participa, în sfârșit, la manifestări de masă organizate în această localitate.

Printre asemenea evenimente, ne-a comunicat Veronica Bașchir-Hrițcu, sprecialistă pentru probelemele tineretului și sportului în cadrul administrației publice locale, s-a numărat și mult așteptata Ziua Sportivului și Ziua Recordurilor Locale, pe care Primăria orașului Cimișlia le-a organizat cu mult fast, duminică, 22 mai, la stadionul central din urbe, având la bază un program bogat și divers.
Rolul de moderator al sărbătorii l-a jucat prezentatorul de la Chișinău, Ion Orlov, originar din orașul Cimișlia.

În calitate de oaspeți de onoare au fost prezenți renumiți sportivi, anterenori și veterani ai culturii fizice și ai mișcării olimpice, cărora primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, le-a mulțumit pentru toate succesele obținute și le-a înmânat diplome de onoare însoțite de premii bănești.
Programul propriu-zis al manifestării a inclus diverse demonstrații artistico-sportive ale tinerilor discipoli care practică cele mai diverse probe.
Precum era și firesc, nu au lipsit nici competițiile la o gamă largă a genurilor de sport: lupte libere, minifotbal, armwresling, aruncarea buzduganului, alergări, sărituri în lungime, sărituri cu coarda, șah și jocul de dame.
Cele mai bune rezultate înregistrate de către participanții la întreceri au fost înscrise în Cartea Recordurilor Locale, câștigătorii fiind menționați cu diplome, medalii și premii bănești. Iar la final evenimentului sportiv a fost organizată o discotecă în aer liber.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed