CahulEconomie

Granturi pentru antreprenorii din Cahul

Întreprinderi existente și start-up-uri din regiunile Cahul și Ungheni vor beneficia de granturi în valoare de 14.000 – 24.000 euro fiecare din partea Uniunii Europene.

Noul apel de granturi în valoare totală de până la 300.000 de euro este lansat astăzi, 28 aprilie, pentru dezvoltarea sectorului privat din ambele regiuni-cheie, transmite Știri.md.

„Sprijinul Uniunii Europene pentru dezvoltarea afacerilor locale de la Cahul și Ungheni prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” dă roade. Aceasta înseamnă sprijin mai eficient pentru start-up-uri și afaceri existente, capacități locale fortificate într-un mod durabil. 

Datorită acestui nou sprijin din partea UE, sub formă de granturi, oamenii vor putea beneficia de noi locuri de muncă și de o cultură antreprenorială locală consolidată. IMM-urile sunt inima unei economii – cu cât o economie este în plină expansiune, cu atât viața oamenilor este mai prosperă. 

Suntem mândri să asistăm la rezultate tangibile și de succes ale sprijinului UE acordat afacerilor locale până acum și ne angajăm ferm să le sprijinim în continuare în beneficiul cetățenilor moldoveni, deoarece împreună suntem mai puternici!”, a declarat Jānis Mažeiksz, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Menționăm că în cel de-al treilea apel de finanțare pentru sectorul privat lansat de Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” vor fi acordate granturi pentru 16 companii din regiunile cheie Cahul și Ungheni.

Asistența financiară va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerilor, pentru promovarea modelelor de economie circulară, crearea de noi locuri de muncă, sporirea atractivității regiunilor-cheie pentru noi investiții.

Antreprenorii selectați vor beneficia de mentorat și instruiri gratuite.

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate pe site www.eu4cahul.md și www.eu4ungheni.md.  

Termenul-limită de depunere a dosarelor este 6 iunie 2022.

Menționăm că din 2020, când a fost lansat primul apel, 55 de companii existente, startup-uri și inițiative de antreprenoriat social au beneficiat de granturi în sumă totală de până la 1,4 mln. euro.