Germania oferă nouă milioane de euro pentru o stație de epurare la Cahul

Germania oferă nouă milioane de euro pentru o stație de epurare la Cahul

Guvernul german investește nouă milioane de euro în construcția unei noi stații de epurare a apelor uzate de nivel regional din municipiul Cahul.

Noua stație va deservi orașul Cahul și satele învecinate Cotihana, Roșu și Crihana Veche, transmite Știri.md.

Termenul de executare a lucrărilor este de 24 de luni.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanței Băncii Germane KfW la Chișinău, construcția acestei stații de epurare este unul dintre obiectivele-cheie ale Proiectului de Alimentare cu Apă și Canalizare din raionul Cahul, cu un buget total de 36,5 milioane de euro, oferit sub formă de grant de către Guvernul german (23,5 milioane de euro), și Uniunea Europeană (13,0 milioane de euro).

Suplimentar, proiectul prevede modernizarea rețelelor de apă/canal în orașul Cahul, satele Cotihana și Crihana Veche, precum și crearea unui serviciu durabil de apă/canal din raionul Cahul cu un număr total de 39.000 de beneficiari. 

Reamintim că, la 30 aprilie 2022, Moldova și Germania vor marca 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. 

De la independența Republicii Moldova, Germania a oferit asistență de peste 150 de milioane de euro în cooperarea tehnică și financiară cu Moldova.

You May Have Missed