Formația „Zdob şi Zdub” a prezentat varianta finală a piesei pentru Eurovision 2022

Formația „Zdob şi Zdub” a prezentat varianta finală a piesei pentru Eurovision 2022

Formația „Zdob şi Zdub” și Frații Advahov au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, varianta finală a piesei ”Trenulețul”, care va fi interpretată la cea de-a 66-a ediție a Concursului internațional Eurovision Song Contest 2022, ce se va desfășura în perioada 10-14 mai la Torino, Italia, informează MOLDPRES.

Vasile Advahov a afirmat că ”Trenulețul” este o piesă îndrăgită de public, cu un mesaj foarte frumos, și consideră că ei au toate șansele să se plaseze pe unul dintre primele locuri. În context, Roman Iagupov a specificat că trenulețul este un simbol al libertății, un simbol cu care ei ar putea să ducă muzica noastră cât mai departe. Iar Vitalie Advahov a accentuat că pe artiști nu i-a debusolat situația creată în lume și speră să urce în trenuleț și să pornească la Eurovision. Mâine, reprezentanții R. Moldova vor porni la drum, spre Italia.

Prezent la eveniment, Vladimir Țurcanu, director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, a menționat că este bucuros că Televiziunea Națională a făcut o asemenea alegere prin juriul pe care l-a avut. „Practic, putem spune că ei nu au avut egal în această competiție internă, iar modul în care au fost întâmpinați peste hotare, la turneele ce le-au avut, ne-a dovedit acest lucru, că a fost alegerea cea mai bună”, a subliniat Țurcanu.

Potrivit organizatorilor, folclorul Fraţilor Advahov şi rock’n’roll-ul formaţiei „Zdob şi Zdub” se combină armonios în noua piesă muzicală „Trenuleţul”, care ar fi prima creație dintr-un nou album ce va fi lansat în anul curent.

Cea de-a 66-a ediție a Concursului internațional Eurovision se va desfășura în perioada 10-14 mai curent la Torino, Italia. Reprezentanții Republicii Moldova vor evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 țări. Marea finală a concursului muzical va avea loc pe 14 mai. R. Moldova participă la Eurovision începând din 2005. În acel an, țara noastă a fost reprezentată tot de Formaţia „Zdob şi Zdub” cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase.

You May Have Missed