Comemorarea, la Cimișlia, a victimelor catastrofei de la Cernobîl şi ale altor avarii nucleare

Comemorarea, la Cimișlia, a victimelor catastrofei de la Cernobîl şi ale altor avarii nucleare

Marți, 26 aprilie, s-au împlinit 36 de ani de la tragicul eveniment de la Cernobîl, care ne-a marcat pe toți. În urma catastrofei, și-au pierdut viața mii de oameni, pe o rază de zeci de kilometri din jurul centralei nemaifiind condiții prielnice de trai.

Într-un mesaj adresat veteranilor participanți la lichidarea consecințelor accidentului nuclear de la Cernobîl, președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, a subliniat: „Cu munca eroică a Dumneavoastră, cu prețul propriei vieți și sănătăți, ați salvat sute de mii de alte vieți omenești. Apreciem sacrificiul Dumneavoastră și conștientizăm că ați primit lovitura pentru noi toți. Cei care ați participat la acele operațiuni ați fost și rămâneți pentru noi eroi. Dumneavoastră, împreună cu sute de mii de oameni, ați luptat cu consecințele acelei catastrofe, ați luptat fără arme, unii fără echipamente speciale și fără nici o pregătire. Înalt respect în numele tuturor generațiilor”.
Cu ocazia Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Centrala nucleară de la Cernobîl și a altor avarii nucleare, angajații Consiliul Raional Cimișlia, în frunte cu președintele acestuia, Mihail Olărescu, dar și lucrătorii Primăriei, alți cetățeni, au depus flori la complexul memorial din oraș și au ținut un moment de reculegere în cinstea eroilor care și-au pierdut viețile pentru sănătatea noastră de astăzi.

Octavian POPESCU

You May Have Missed