Tradiționalul cros de primăvară în pădurea de la Lipoveni

Tradiționalul cros de primăvară în pădurea de la Lipoveni

Câteva sute de atleți și atlete au participat, sâmbăta trecută, la concursul republican deschis al raionului Cimișlia la crosul de primăvară, care este organizat, de mai mulți ani, într-un loc pitoresc din pădurea ce împrejmuiește comuna Lipoveni.

La competițiile actuale, alături de gazdele de la Liceul Internat cu Profil Sportiv, și-au anunțat participarea elevi de la mai multe instituții de învățământ din raionul Cimișlia: Liceul Teoretic „Hiperion” din satul Gura Galbenei, gimnaziile „Aleksandr Pușkin” (orașul Cimișlia), „Ștefan cel Mare” (localitatea Mihailovca), „Constantin Stere” (comuna Javgur), „Tudor Strișcă“ (Satul Nou), Batâr, Cenac, Sagaidac.
Numeroasa asistență a salutat cu aplauze prezența la crosul de primăvară a tinerilor alergători din raionul Ungheni și de la Școala Sportivă nr. 3 din municipiul Chișinău.
Calde cuvinte de salut au adresat participanților la întreceri Grigore Bârsa, directorul Liceului Internat cu Profil Sportiv din comuna Lipoveni, și Vasile Surdu, șeful Direcției învățământ general Cimișlia.
Potrivit lui Gheorghe Rusu, arbitrul principal al competițiilor, programul a cuprins mai multe alergări, în funcție de vârstele copiilor, pe distanțele de 1000, 2000 și 3000 de metri.
Se cere menționat faptul că o cursă specială a fost rezervată adulților, profesorilor de la instituțiile educaționale din raion.
Înainte de începutul crosului și între pauzele de parcurgere a distanțelor, organizatorii au avut grijă să prezinte diferite numere artistice în interpretarea elevilor.
Învingătorilor la probele din concurs le-au fost înmânate diplome de gradele respective, medalii și premii bănești, mijloacele financiare fiind oferite de către sponsorul principal al întrecerilor – Societatea cu Răspundere Limitată „Agrodiandr” din localitate.

Ion CIUMEICĂ