O treime din construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, Cahul, a fost executată

O treime din construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, Cahul, a fost executată

Progresul lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare din raionul Cahul și dificultățile întâmpinate la executarea contractului au fost discutate astăzi de reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în cadrul unei şedinţe de lucru cu antreprenorul, transmite MOLDPRES.

“Construcția a 18,2 km ai drumului de ocolire a localității Slobozia Mare arată un progres de efectuare a lucrărilor de circa 37%, antreprenorul asumându-și finalizarea lucrărilor de bază în luna septembrie 2022. În prezent, acesta execută lucrări de montare a podețelor, finalizează lucrările de terasament și planifică începerea substratului din balast”, indică ASD.

Contractul semnat cu „Metag Insaat Ticaret A.S” prevede lucrări de construcție integrală a sistemului rutier pe o lățime a părții carosabile de şapte metri, inclusiv 550 000 m3 de lucrări de terasament, 31 de podețe, trei stații de așteptare a transportului public, marcaj rutier și instalare a 960 de indicatoare.

Lucrările de construcție a drumului ce face conexiunea cu vama Giurgiulești, frontiera cu România, au o valoare de peste 18 milioane de euro, acordați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Foto: ASD 

You May Have Missed