Natalia Gavrilița, în vizită în raionul Cimișlia

Natalia Gavrilița, în vizită în raionul Cimișlia

Apreciez efortul pe care îl depuneți pentru dezvoltarea comunității și pentru sprijinul pe care îl oferiți persoanelor vulnerabile. În aceste momente dificile, marcate de criză și incertitudine, este extrem de important să rămânem solidari și să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie.

O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, aflată într-o vizită de lucru la Centrul social din satul Selemet, raionul Cimișlia, transmite Știri.md.

„Apreciez efortul pe care îl depuneți pentru dezvoltarea comunității și pentru sprijinul pe care îl oferiți persoanelor vulnerabile. În aceste momente dificile, marcate de criză și incertitudine, este extrem de important să rămânem solidari și să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie. Solidaritatea va învinge orice criză. 

Tocmai din acest considerent, Guvernul a aprobat ieri rectificarea bugetului public național, care prevede creșterea alocațiilor pentru indexarea pensiilor și plăților sociale, susținerea agricultorilor și antreprenorilor, dar și majorarea transferurilor pentru autoritățile publice locale având în vedere costurile mai mari pentru alimentație și resursele energetice”, a spus prim-ministra Natalia Gavrilița.

Primarul localității, Tatiana Badan, președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), a menționat că Centrul social este unul dintre multiplele proiecte sociale de succes implementate de primărie.

„În prezent, avem un suport considerabil din partea organizației norvegiene „Norge-Moldova”, iar surplusul de ajutor umanitar îl redirecționăm spre alte centre sociale din țară. Suntem extrem de fericiți că putem fi de folos nu doar comunității locale, cât și întregii regiuni”, a menționat Tatiana Badan.

Menționăm că Centrul social din satul Selemet a devenit a doua casă pentru circa 50 de persoane în etate și 26 de copii din localitate. 

În prima jumătate a zilei, centrul oferă servicii pentru oamenii vârstnici. Aceștia beneficiază de serviciile unei cantine sociale, spălătorii, frizerii, dar și de proceduri de kinetoterapie. 

De asemenea, centrul livrează prânzuri calde pentru persoanele care nu au posibilitate să se deplaseze la instituție.

În a doua parte a zilei, centrul își deschide ușile pentru cei 26 de copii-beneficiari, care participă la activități non-formale. Instituția este frecventată și de familii de refugiați ucraineni, stabiliți temporar în Selemet. 

Potrivit angajaților instituției, odată cu deschiderea Centrului, cazurile de abandon școlar s-au redus considerabil.

You May Have Missed