Bătrânii cititori și bucuria lor

Bătrânii cititori și bucuria lor

Oamenii de vârsta a treia din satul Beștemac, raionul Leova, sunt pasionați de literatură, de edițiile vechi. Viața lor a devenit mai interesantă și mai frumoasă folosindu-se de achizițiile propuse de către bibliotecar la domiciliu. Bătrânii din sat duc o lipsă mare de comunicare, se simt singuri și abandonați, sunt bolnavi, neajutorați și doresc să socializeze.

Deseori, trec pe lângă porțile acestor bătrâni și văd ușile la casă închise, ori pe unii abia pășind prin curtea casei, târându-și pașii cu greu.
Luând în considerație situația descrisă a acestor bătrâni, biblioteca publică din Beștemac a luat decizia ca în fiecare lună bibliotecarul să se deplaseze pe la casele acestora, pentru a le duce informații noi, reviste, ziare ș. a.
Acest fapt a stârnit interesul și al altor persoane în etate. Câtă bucurie vezi în ochii acestor bătrâni când cineva deschide ușa și le aduce câte o informație nouă, alinându-i cu o vorbă bună.
Astfel de vizite au devenit adevărate povești, aducându-și aminte de frumoasele amintiri din anii tinereții. Doamnele au menționat că ,,bine faci, bine primești”.
Bătrânii sunt în așteptare zi de zi, știind că cineva o să revină iarăși în casa lor cu o vorbă sau cu informație nouă și utilă pentru ei.
Îi bucură faptul că nu sunt singuri și cineva va veni și le va da binețe.

Elena CEBOTARU,
șefa bibliotecii din Beștemac

You May Have Missed