Concert pentru refugiații din Ucraina

Concert pentru refugiații din Ucraina

Colectivul artistic „Select Cvartet” de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a făcut, la 27 martie curent, o deplasare la Cimișlia, unde, în sala de ședințe a Consiliului raional, a prezentat un concert pentru persoanele refugiate din calea războiului pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Grupul compus din doi vioriști, un contrabasist și un chitarist, a fost însoțit de trei soliste – Silvia Concear, Cristina Scarlat și Victoria Nikitchenko – și a prezentat un șirag de melodii din creația populară a mai multor țări.
Capul de afiș, spre surprinderea spectatorilor, în marea majoritate mame și copii, l-a constituit un cântec în limba ucraineană, care a fost aplaudat îndelung.
De altfel, și celelalte numere artistice s-au bucurat de înaltă apreciere din partea publicului.
La sfârșitul concertului, emoționată până la lacrimi, Iana Lisețkaia și băiețelul ei plângând, ajunși la Cimișlia din Odesa, le-a mulțumit din suflet autorităților pentru ajutorul acordat și s-a închinat în fața oaspeților de la Chișinău, exprimându-și recunoștința pentru clipele fericite trăite pe parcursul acestei manifestări.
Dirijorul Filarmonicii Naționale, Mihail Agafița, care este și conducătorul „Select Cvartet”, a declarat că artiștii se bucură pentru faptul că au fost în stare să aline sufletele îndurerate și să le aprindă în inimi speranța la pace și la reîntoarcerea acasă. „Am încercat, în măsura în care am putut, să le ridicăm starea morală și să le redăm încrederea în ziua de mâine”, a scris maestrul pe o rețea de socializare.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed