Explozie la Cahul: Două persoane au fost salvate de sub dărâmături. Se consumau ilegal gaze

Explozie la Cahul: Două persoane au fost salvate de sub dărâmături. Se consumau ilegal gaze

Două persoane au fost scoase de pompieri de sub dărâmăturile unei case de locuit, după ce o explozie s-a produs într-o locuință de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 35 din municipiul Cahul.

O țeavă camuflată sub tencuială, montată și racordată ilegal într-o cutie electrică, de unde avea loc conectarea printr-un furtun improvizat, prin care se consumau ilegal gazele naturale ar fi cauza deflagrației ce a avut loc, noaptea trecută, în municipiul Cahul, într-o casă de locuit, în urma căreia proprietarul s-a ales cu arsuri de gradul II și III.

La fața locului au fost îndreptate 3 echipe de salvatori și pompieri din sudul țării. Ajunși la destinație, angajații IGSU au stabilit că, în urma deflagrației, o casă de locuit cu suprafața de 96 metri pătrați este totalmente distrusă, iar sub dărâmăturile acesteia se află două persoane.

Pompierii au reușit să salveze o femeie în vârstă de 72 de ani, care a fost scoasă de sub dărâmături în stare de șoc, dar și un bărbat în vârstă de 57 de ani, care, în urma exploziei, s-a ales cu arsuri de gradul II și III.

Ambii proprietari au fost internați în spitalul raional.

You May Have Missed